США у воєнних конфліктах зламу ХІХ–ХХ ст. в оцінках американської історіографії - Питльована, Л. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Аналізується інтерпретація участі та ролі США у воєнних конфліктах кінця ХІХ – початку ХХ ст. в американській історіографії. Досліджуються погляди американських професійних істориків та історіографічних шкіл щодо причин та наслідків участі США в іспано-американській війні 1898 р. та у процесі завоювання Філіппінських островів, розвитку сухопутних військ та військово-морського флоту у цей період. The article is devoted to the analysis of the interpretations of the United States’ role and participation in war conflicts at the end of ХІХ and the beginning of ХХ century in American historiography. The views of professional historians on causes and consequences of the United States’ participation in the Spanish-American war in 1898, the conquest of Philippines, the development of American Land Forces and Navy are investigated.