Прокурор Вишинський на захисті сталінського тоталітарного режиму - Шульган, Ірина; Shulhan, Iryna (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Проаналізовано теоретичну та судово-правоохоронну діяльність прокурора Радянського Союзу А. Я. Вишинського, спрямовану на зміцнення й захист сталінського тоталітарного режиму. У своїх теоретичних працях Вишинський виступає з нищівною критикою всієї політико-правової системи капіталістичних країн, прославляючи геніального вождя Сталіна. Активно долучається до організації і підготовки багатьох протиправних акцій сталінського режиму, організації цілком сфальсифікованих матеріалів на судових процесах.

The article analyzes the theoretical and judicial-law enforcement activities of the Prosecutor of the Soviet Union A. Vyshinskyi, aimed at strengthening and protecting the Stalin’s totalitarian regime. In his theoretical works, Vyshynskyi criticizes the political and legal system of the capitalist countries, glorifying the genius leader Stalin. He takes an active part in the organization and preparation of many illegal actions of the Stalin’s regime, the organization of completely falsified materials in trials.
Prosecutor Vyshynskyi in defense of stalin’s totalitarian regime
Keywords: тоталітарний режим; право; закон; законність; суд; вороги народу; справедливість; totalitarian regime; right; law; legality; court; the enemy of humanity; justice; 323.282 (47; 57); 347.963. “18/19”