Процесор управління цифро-аналоговими та аналого-цифровими перетвореннями - Паньків, Р. С. (Видавництво Державного університету «Львівська політехніка», 2000)
Розглянуті особливості архітектури процесорних пристроїв, що містять вузли цифро–аналогового та аналого–цифрового перетворення, показані обмеження та проблеми, що виникають при використанні для їх реалізації існуючих мікропроцесорів та мікро–ЕОМ. Запропонована концепція побудови і функціонування спеціалізованного процесора, що містить технічні засоби для апаратної і програмної підтримки цифро–аналогових та аналого–цифрових перетворювачів.