Математичне моделювання усталеного електромаґнетного поля турбогенератора в режимі неробочого ходу - Ковівчак, Я. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Запропоновано метод розрахунку усталеного розподілу електромаґнетного поля у всіх зонах поперечного перерізу турбогенератора в режимі неробочого ходу. Показано, що такий підхід є ефективним для моделювання усталених електромаґнетних полів електротехнічних пристроїв постійного струму складної будови. Цей метод усуває необхідність розрахунку тривалих перехідних електромаґнетних процесів пристроїв.

In the article the computational method of steady-stated distribution of an electromagnetic field in all bands of cross section of the turbogenerator in a condition of no- load operation is offered. Is shown, that such approach is effective at simulation of electromagnetic fields of electrotachnical devices of a direct current of elaborate design. This method eliminates necessity of calculation of long-lived transition electromagnetic processes devices. This method eliminates necessity of calculation of prolonged transient electromagnetic processes of devices.
Keywords: 614.313