Формалізація процесу реконструкції та підсилення стрижневих металевих конструкцій - Пелешко, І. Д.; Балук, І. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Виконано аналіз основних методів реконструкції та підсилення стрижневих металевих конструкцій і розроблено узагальнені діаграми процесу їхньої реконструкції. На основі цих діаграм запропоновано діаграми змін розрахункової схеми, навантажень та регулювання зусилля в процесі реконструкції та підсилення. Діаграми враховано під час розроблення підсистеми оптимального проектування реконструкції та підсилення в програмі OptCAD. The article analyzed the main methods of reconstruction and reinforcement of steel structures and developed generalized diagram of their reconstruction. Based on these diagrams authors proposed the diagrams of changing design schemas, loads and regulate efforts in the reconstruction and reinforcement. The diagrams are regarded when developing subsystems reconstruction of program optimization OptCAD.
Keywords: реконструкція будівель та споруд; підсилення конструкцій; розрахункова схема; reconstruction of buildings; reinforcement of steel structures; the design schema