Питання оптимального використання виробничого апарату підприємства - Щур, О. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2000)
Пропонується методика оцінки оптимального рівня використання виробничого апарату. Обґрунтовано твердження, що критерієм оптимізації застосування виробничого апарату підприємства є досягнення максимального організаційного рівня погодженості у пропускній спроможності між його робочими місцями. Запропонована математична модель оцінки оптимального рівня використання виробничого апарату. The technique of an optimum level evaluation an of use an industrial means is offered. The statement is reasonable, that a criterion of use process optimisation of an enterprise industrial means is reaching a maximum organisational level of a coherence of throughput between it by jobs. The mathematical model of an use optimum level evaluation of an industrial means is offered