Програмна модель відмовостійкої системи з комбінованим заміщувальним резервуванням - Волочій, Б. Ю.; Малиновський, О. В.; Улибін, Д. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розглянуто відмовостійку систему, яка складається з основної системи і кількох резервних систем. Основна система складається з однотипних модулів і для них передбачено ковзний резерв. Для інтерактивного надійнісного проектування такої відмовостійкої системи запропоновано програмну модель.

The fault-tolerant system set of basic system and some redundant systems is analyzed in this article. The basic system is formed of the equitype modules and the sliding redundancy is provided for them. The program model is proposed for interactive reliability design of such fault-tolerant system.
Keywords: 621.396.6.019.3