Удосконалення ефективності управління організацією (на прикладі Вищого професійного училища № 20 м.Львова) - Келюх, Соломія Климентіївна; Keliukh, Solomiia Klymentiivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
У сучасних умовах економічної нестабільності та жорсткої конкуренції ефективне управління організацією стає ключовим фактором її успіху. Дана бакалаврська робота присвячена розробленню заходів щодо використання сучасних інструментів управління та удосконалення практичних рекомендацій для підвищення ефективності діяльності організації. Об’єкт дослідження – Вище професійне училище № 20 м. Львова. Предметом дослідження є теоретичні, науково-методичні, практичні аспекти аналізу, оцінювання та удосконалення управління ризиками при здійсненні господарської діяльності Вищого професійного училища № 20 м. Львова Метою роботи є розроблення заходів щодо використання інструментів та удосконаленні практичних рекомендацій щодо управління організацією на прикладі ВПУ № 20 м. Львова. Основний акцент робиться на аналізі діяльності Вищого професійного училища № 20, вивченні проблем ефективності управління, з якими зіштовхується училище в умовах воєнного стану. У першому розділі роботи здійснено огляд літературних джерел та нормативно-правової бази за проблемою удосконалення ефективності управління організації. Надалі здійснено аналізування «Вищого професійного училища № 20 м. Львова» за проблемою удосконалення ефективності управління організації. Для цього охарактеризовано діяльність цього підприємства, здійснено аналізування його виробничо-господарської діяльності та фінансового стану, а також надано методи удосконалення ефективності управління організації умовах воєнного стану. Робота включає розробку комплексних заходів щодо удосконалення ефективності управління, зміцнення колективу та застосування сучасних методів управління. Реалізація вказаних пропозицій дасть змогу Вищому професійному училищу № 20 м. Львова досягти низку позитивних ефектів, що також описані у роботі.

In today's conditions of economic instability and fierce competition, the effective management of an organization becomes a key factor in its success. This bachelor's thesis is devoted to the development of measures for the use of modern management tools and improvement of practical recommendations for increasing the effectiveness of the organization's activities. The object of the study is the Higher Vocational School No. 20 of Lviv. The subject of the research is the theoretical, scientific-methodological, practical aspects of analysis, evaluation and improvement of risk management in the implementation of economic activities of the Higher Vocational School No. 20 in Lviv The purpose of the work is to develop measures regarding the use of tools and improvement of practical recommendations for managing the organization on the example of VPU No. 20 of Lviv. The main emphasis is on the analysis of the activities of the Higher Vocational School No. 20, the study of the management efficiency problems that the school faces in the conditions of martial law. In the first section of the work, a review of literary sources and the legal framework for the problem of improving the effectiveness of the organization's management was carried out. In the future, the analysis of "Higher Vocational College No. 20 of Lviv" was carried out on the problem of improving the effectiveness of the organization's management. For this purpose, the activity of this enterprise was characterized, an analysis of its production and economic activity and financial condition was carried out, as well as methods of improving the effectiveness of the organization's management under martial law conditions were provided. The work includes the development of comprehensive measures to improve management efficiency, strengthen the team and use modern management methods. The implementation of the specified proposals will enable the Higher Vocational School No. 20 of Lviv to achieve a number of positive effects, which are also described in the work.
Improving the effectiveness of organizational management (on the example of the Higher Vocational School No. 20 in Lviv)
Keywords: 6.281.00.00; – війна; управління організацією; ефективність; удосконалення; практичні рекомендації; - war; organization management; efficiency; improvement; practical recommendations