Ексергетична оцінка роботи місцевих автономних кондиціонерів “Sanyo” - Лабай, В. Й.; Омельчук, О. В.; Ярослав, В. Ю. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Описано ексергетичний метод аналізу роботи одноступеневих хладонових холодильних машин, які використовують в місцевих автономних кондиціонерах. Визначено ексергетичний ККД split-кондиціонерів фірми “Sanyo” для стандартних умов і показана його залежність від холодопродуктивнсті кондиціонера.

In this article it was described the method of the exergetic analysis of one-step freon cooling engines, that are used in the local autonomous air conditioners. It was defined the exergetic output-input ratio of the several “split” air conditioners of firm “Sanyo” and shown the dependence of it from the air conditioner cooling capacity.
Keywords: 697.94.(075)