Екологічна проблематика в контексті сучасної української філософії техніки - Чурсінова, Оксана (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2010)
Проведено аналіз ідей сучасних українських мислителів, які пов’язують екологічну кризу із розвитком техніки і намагаються знайти шляхи подолання екологічних загроз не через відмову від науково-технічних досягнень, а саме на шляху трансформації технічного розвитку у бік його гуманізації і гармонізації відносин у системі „суспільство-природа”. In the article analyses the ideas of the modern Ukrainian thinkers which connect the ecologic crisis with the development of technique. They try to overcome the ecologic threats not over refusal the science and technical achievement but in the way of transformation of technical development to the humanism and harmony in a system „society-nature”.
Ecological problem in the context of the modern Ukrainian philosophy of technique
Keywords: екологія; гармонізація; науково-технічний прогрес; природа; філософія техніки; ecology; harmony; nature; science and technical progress; philosophy of technique