Прогнозування стану техногенної ситуації за допомогою імітаційної моделі, що базується на багатовимірному рівнянні дифузії - Савчук, Т. О.; Козачук, А. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Описано застосування імітаційного моделювання, основане на багатовимірному рівнянні дифузії, для прогнозування розвитку стану техногенної ситуації. Розглянуто можливість збільшення стійкості описаного методу для техногенних ситуацій, що описуються чотирма або менше параметрами. Article describes application of multidimensional diffusion-based simulation to forecasting of the state of technogenic situation. Ability to increase stability of the proposed solution for technogenic situations that can be described with four or less parameters is shown.
Keywords: імітаційне моделювання; багатовимірне представлення даних; simulation; multidimensional presentation of data