Дослідження регулярної та випадкової складових сигналу вібрації підшипника кочення - Ісаєв, І. Ю.; Кравець, І. Б.; Черчик, Г. Т.; Яворський, І. М. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Виконано відбір вібраційних сигналів бездефектного і дефектного підшипників кочення на механічному випробовувально-діагностичному стенді. Запропоновано нестаціонарну модель сигналів вібрації у вигляді адитивної суми регулярної та випадкової складових. Здійснено аналіз випадкової складової і показано, що в ній не містяться приховані періодичності. Це дає змогу виявляти дефекти підшипника кочення лише за регулярною складовою вібраційних сигналів.

Vibration signals sampling for ideal and faulty frictionless bearings are fulfilled on the basis of mechanical diagnostic test bench. Non-stationary model for vibration signals in the form of regular and random components additional sum is suggested. Analysis for model random component is carried out. Absence of hidden periodicities in the random component is shown. This result allows us to carry out frictionless bearing defect identification only on the basis of regular component.
Keywords: 621. 314; 621. 396. 66