Graphene – gold grating-based structure to achieve enhanced electromagnetic field distribution - Кузик, Р.; Ільїн, О.; Яремчук, І.; Kuzyk, R.; Ilin, O.; Yaremchuk, I. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
У роботі досліджено розподіл поля в cтруктурах типу золота ґратка, графеновий шар та кремнієва підкладка. Встановлено умови максимального розподілу електромагнітного поля (поглинання) цими структурами з метою використання їх у пристроях фотоніки та електроніки. Величина напруженості електромагнітного поля дифракційної ґратки із золота з шаром графену зростає зі зменшенням ширини щілини. Водночас збільшення періоду призводить до невеликих змін розподілу електромагнітного поля. Показано, що максимальне значення розподілу електромагнітного поля істотно зростає, майже вдвічі, зі зменшенням товщини графенового шару.

In this work, the field distribution in structures such as a gold grating, a graphene layer, and a silicon substrate was studied. The conditions for maximum electromagnetic field distribution (absorption) by this structure to use in photonics and electronics devices were established. The magnitude of the electromagnetic field of a gold diffraction grating with a graphene layer increases with decreasing slit width. At the same time, an increase in the period leads to small changes in the electromagnetic field distribution. The maximum value of the distribution of the electromagnetic field is increased significantly, almost twice reducing the thickness of the graphene layer.
Структура графен – золота ґратка для отримання підсиленого розподілу електромагнітного поля
Keywords: графен; кремній; ґратка; поверхневий плазмонний резонанс; розподіл електромагнітного поля; grapheme; silicon; grating; surface plasmon resonance; field distribution