Дослідження чинника адекватності математичної моделі опису динаміки нелінійної оброблювальної механічної системи - Топільницький, В. Г.; Кусий, Я. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Оцінено адекватність математичної моделі нелінійної оброблювальної вібраційної системи з дебалансним приводом та пружинною підвіскою. Модель подана у вигляді сукупності нелінійних диференціальних рівнянь, що зведені до стандартизованого вигляду. Оцінка аналітичних розв’язків цієї системи підтвердила їхню стійкість на всьому часовому інтервалі. In the article the estimation of adequacy of mathematical model of the nonlinear processing oscillation system is conducted with an occasion and spring pendant. A model is presented as an aggregate of nonlinear differential equalizations which are erected to the standardized kind. The estimation of analytical decisions of this system confirmed their firmness on all of sentinel interval.