Український військовий рух і творення Збройних сил УНР (березень 1917 р. – квітень 1918 р.) у вітчизняній історіографії - Химиця, Н. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Проаналізовано стан наукової розробки цієї проблеми вітчизняними дослідниками. In the article has been analyzed the condition of the scientific problem ny the native historians.