Конденсована модель поперечних коливань багатосекційної штанги обприскувача - Вікович, I. A.; Дівеєв, Б.М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Запропоновано алгоритм конденсації для розрахунку великогабаритної багатосекційної штанги обприскувача. На основі варіаційного принципу Гамільтона одержано систему двох звичайних диференціальних рівнянь, які записані у матричній формі. Модифікованим методом Адамса розв'язана задача Коші для звичайних диференціальних рівнянь. It is suggested the condensation's algorithm for the calculation big and polysection bar of a sprayer. Base upon variable Gamilton's principle, the system of two common differential equations which are writen in matrix form is got. Adams metod was used to work out Kosha's sum for common differential equations.