Кондуктометричні вимірювання під час досліджень вентиляції приміщень на гідромоделях - Щербатюк, Б. І.; Звягін, В. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Розглянуто застосування кондуктометричного методу для вимірювання концент- рацій водяних розчинів солей при гідравлічному моделюванні вентиляції приміщень. Розроблено вимірювальний перетворювач із занурювальною електролітичною коміркою, який дозволяє перетворювати опір комірки в напругу постійного струму і проводити її реєстрацію. Наведено результати досліджень кондуктометричного пристрою та його характеристики. Questions of application conductivity a method for measurement of concentration of substances are considered at hydraulic modeling ventilation of premises. The measuring converter with electrolytic a cell which allows to transform the measured resistance of a cell to a voltage of a direct current is developed. Results of researches developed conductivity devices and his characteristics are resulted.