До питань правового статусу Ордену тамплієрів та ролі у хрестоносному русі - Забзалюк, Д. Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Здійснено історико-правовий аналіз становлення, формування та діяльності духовно-лицарського Ордену тамплієрів, його участі у хрестоносному русі початку ХІІ – кінця ХІІІ століття та ролі Ордену у політичному, соціально-економічному, культурному та правовому розвитку Західної Європи. В статті дана характеристика правових основ діяльності Ордену тамплієрів у формі Уставів, Статутів, канонічних та церковних норм та робиться спроба формулювання основних постулатів орденського права. Сделан историко-правовой анализ становления, формирования и деятельности духовно-рыцарского Ордена Тамплиеров, его участия в крестоносном движении начала ХІІ – конца ХІІІ века и роли Ордена в политическом, социально-экономическом, культурном и правовом развитии Западной Европы. В статье дана характеристика правовых основ деятельности Ордена Тамплиеров в форме Уставов, Статутов, канонических и церковных норм и делается попытка сформулировать основные постулаты орденского права. This article is devoted to the historical and legal analysis of the establishment, formation and activity of spiritual chivalry Tamplier Order, its participation in the Crusades movement of the XІI–XIII century and role in political, socio-economic, cultural and legal development of theWestern Europe. In this article the characteristic of legal provisions for the activities of the Tamplier Order in the form of Statutes, charters, canonical and ecclesiastical regulations. An attempt to formulate the basic postulates of order’s law is made.
К вопросам правового статуса Ордена тамплиеров и роли в крестоносной руси
Questions to legal status Knights templar and the role of crusading rus
Keywords: духовно-лицарський орден; Орден тамплієрів; Католицька Церква; хрестоносний рух; Устав; Папа Римський; канонічне право; орденське право; Духовно-рыцарский орден; Орден Тамплиеров; Католическая Церковь; крестоносное движение; Устав; Папа Римский; каноническое право; орденское право; Spiritual chivalry; Tamplier Order; The Catholic Church; Crusades movement; Charter; Pope; canonic law; order’s law