Про два підходи до типології регіонів України - Білоконь, Ю. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002)
Проаналізовано два основні підходи у типології регіонів України: ступенева (вертикальна) та структурна (горизонтальна) типології. Визначено ієрархічні рівні регіонів та види їх планування, структурні ознаки і типи планувальних регіонів.