Інтеграційні процеси на страховому ринку України - Кривцун, І. М.; Панченко, А. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Проаналізовано горизонтальну і вертикальну інтеграцію капіталів на страховому ринку України. Виділено причини посилення популярності операцій злиття і поглинання страховиків, зокрема загострення конкуренції, економічні зміни та можливість досягнення ефектів синергії. Згруповано та охарактеризовано основні види синергетичних ефектів. Розроблено етапи діяльності компанії під час диверсифікації портфеля за рахунок залучення нового активу. In article it is analyses horizontal and vertical integration of the capital on insurance market of Ukraine. Are allocated, reаsons of growth of popularity of operations of merge and absorption, such as a competition, economic changes and an opportunity of achievement of effects of a synergy. It is carried out groupings and the characteristic of the basic kinds of synergic effects. The algorithm of actions of the company is developed at a foresight a portfolio, due to purchase of a new active. Постановка проблеми. Формування ринкових