Розвиток маркетингової діяльності ТОВ "СИСТЕМИ ШВИДКОГО ХАРЧУВАННЯ" - Тихолаз, Юлія Віталіївна; Tykholaz, Yuliia Vitaliivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У сучасному світі маркетинг втрачає риси допоміжного інструмента бізнесу і трансформується у ключову функцію, що визначає стратегію і темп розвитку компаній [1]. Паралельно з цим відбувається активне впровадження інструментів цифрового маркетингу: мобільні додатки, CRM-платформи, програми лояльності нового покоління, інтеграція e-commerce і гейміфікаційні практики змінюють сам підхід до побудови клієнтського досвіду [2; 3]. У таких умовах ефективність маркетингової діяльності підприємства визначається не лише творчими рішеннями, а й здатністю до аналітики, гнучкого бюджетування, масштабування креативу та роботи з багатоканальними аудиторіями [4]. Ринок громадського харчування переживає суттєві трансформації: поєднання швидкості обслуговування зі зростаючими запитами на автентичність, локальність, сервісну унікальність формує нові вимоги до організації маркетингу [5]. Об’єкт дослідження – маркетингова діяльність ТОВ «СИСТЕМИ ШВИДКОГО ХАРЧУВАННЯ» як суб’єкта ресторанного господарства, що працює на основі франчайзингової бізнес-моделі. Предмет дослідження – організаційно-інструментальні аспекти розвитку маркетингової діяльності ТОВ «СИСТЕМИ ШВИДКОГО ХАРЧУВАННЯ» в умовах багаторівневої взаємодії з партнерами та функціонування у сегменті швидкого обслуговування. Мета дослідження: виявити напрями вдосконалення маркетингової діяльності ТОВ «СИСТЕМИ ШВИДКОГО ХАРЧУВАННЯ» з урахуванням специфіки ресторанного бізнесу, особливостей франчайзингової моделі та сучасних тенденцій комунікаційної політики. Результати дослідження. 5 У роботі розкрито сутність маркетингової діяльності підприємства ресторанного господарства та окреслено специфіку її реалізації в умовах франчайзингової моделі. Проведено аналіз сучасного стану вітчизняного ринку швидкого харчування. Досліджено фінансові показники та ключові елементи маркетингової діяльності ТОВ «СИСТЕМИ ШВИДКОГО ХАРЧУВАННЯ». У третьому розділі запропоновано практичні заходи з удосконалення маркетингової політики підприємства з урахуванням цифрових інструментів, специфіки BTL-співпраці та централізації сервісної моделі.

У сучасному світі маркетинг втрачає риси допоміжного інструмента бізнесу і трансформується у ключову функцію, що визначає стратегію і темп розвитку компаній [1]. Паралельно з цим відбувається активне впровадження інструментів цифрового маркетингу: мобільні додатки, CRM-платформи, програми лояльності нового покоління, інтеграція e-commerce і гейміфікаційні практики змінюють сам підхід до побудови клієнтського досвіду [2; 3]. У таких умовах ефективність маркетингової діяльності підприємства визначається не лише творчими рішеннями, а й здатністю до аналітики, гнучкого бюджетування, масштабування креативу та роботи з багатоканальними аудиторіями [4]. Ринок громадського харчування переживає суттєві трансформації: поєднання швидкості обслуговування зі зростаючими запитами на автентичність, локальність, сервісну унікальність формує нові вимоги до організації маркетингу [5]. Об’єкт дослідження – маркетингова діяльність ТОВ «СИСТЕМИ ШВИДКОГО ХАРЧУВАННЯ» як суб’єкта ресторанного господарства, що працює на основі франчайзингової бізнес-моделі. Предмет дослідження – організаційно-інструментальні аспекти розвитку маркетингової діяльності ТОВ «СИСТЕМИ ШВИДКОГО ХАРЧУВАННЯ» в умовах багаторівневої взаємодії з партнерами та функціонування у сегменті швидкого обслуговування. Мета дослідження: виявити напрями вдосконалення маркетингової діяльності ТОВ «СИСТЕМИ ШВИДКОГО ХАРЧУВАННЯ» з урахуванням специфіки ресторанного бізнесу, особливостей франчайзингової моделі та сучасних тенденцій комунікаційної політики. Результати дослідження. 5 У роботі розкрито сутність маркетингової діяльності підприємства ресторанного господарства та окреслено специфіку її реалізації в умовах франчайзингової моделі. Проведено аналіз сучасного стану вітчизняного ринку швидкого харчування. Досліджено фінансові показники та ключові елементи маркетингової діяльності ТОВ «СИСТЕМИ ШВИДКОГО ХАРЧУВАННЯ». У третьому розділі запропоновано практичні заходи з удосконалення маркетингової політики підприємства з урахуванням цифрових інструментів, специфіки BTL-співпраці та централізації сервісної моделі. Ключові слова: маркетинг, франчайзинг, просування, заклад харчування, ефективність, сервіс, партнерство Перелік використаних літературних джерел. 1. Білоус С., Калита Н. Удосконалення маркетингової діяльності в забезпеченні конкурентоспроможності підприємства. Економіка та суспільство. 2024. №60. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-60-75 2. Білоусько Т. Цифровізація маркетингової діяльності підприємства. Економіка та суспільство. 2023. №52. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-52-76 3. Носань Н. Інноваційні маркетингові стратегії сучасного українського підприємства. Економіка та суспільство. 2024. №59. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-59-106 4. Пухкал О., Білоус М. Ключові аспекти в організації і плануванні маркетингової діяльності на підприємстві. Scientific Collection «InterConf+», 2024. №45(201), С. 166–171. DOI: https://doi.org/10.51582/interconf.19-20.05.2024.014 5. Черкес Р., Косар Н., Бей Х. Дослідження ринку послуг швидкого громадського харчування України. Економіка та суспільство, 2024. №60. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-60-47
Development of marketing activities of FAST FOOD SYSTEMS Ltd
Keywords: 6.075.00.00; маркетинг; франчайзинг; просування; заклад харчування; ефективність; сервіс; партнерство