Греко-латинські префікси та їх відображення в українській філософській та медичній термінології - Содомора, Павло; Мартин, Володимир (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Приклади префіксального способу термінотворення в українській філософській та медичній термінології подано разом з їх грецькими та латинськими відповідниками, паралельно наведено польські, англійські, німецькі та французькі аналоги відповідних термінів. Висвітлено переваги одних способів перекладу термінів над іншими. The examples of terms that are formed with a prefix in Ukrainian philosophical and medical terminology are given together with their Latin and Greek equivalents. Polish, English, French and German equivalents of these terms are provided as well. Advantages of some special methods of translation are described in the article.
Keywords: українська мова; латинська мова; грецька мова; філософська термінологія; медична термінологія; термінотворення; греко-латинські префікси; морфологічна калька; Ukrainian language; Latin language; Greek language; philosophical terminology; medical terminology; terms formation; Greek and Latin prefixes; morphological calc