Основні типи містичного досвіду - Жиртуєва Н. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Здійснюється аналіз двох типів містичного досвіду. Трансцендентно-іманентна містика розглядається на прикладі християнського ісихазму, а іманентно-пантеїстична - на прикладі індуїзму й буддизму. In the article the analysis of two types of mystic experience is performed. Transcendental and immanent mystic is showed on the pattern of Christian hesyhasm. Immanent andpanteistic mystic is showed on the pattern of Induism and Buddhism.