Принцип гласних виборів як елемент демократичної політичної системи - Бучин, М. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто суть та особливості принципу гласних виборів як умови проведення демократичних виборів. Особливу увагу приділено аналізу спостереження за виборами як важливій складовій принципу гласних виборів. Значний акцент зроблено на дослідженні особливостей міжнародного спостереження за ходом виборчого процесу. The essence and particularity of the principle of transparent election as condition of realization of democratic election are examined in the article. In the article author gave main attention to analysis of observation for election as important part of the principle of transparent election. Considerable accent made on research of particularity of international observation for election process.
The principle of transparent election as element of democratic political system
Keywords: вибори; демократичні принципи виборів; принцип гласних виборів; демократія; спостереження за виборами; міжнародне спостереження; election; democratic principles of election; the principle of transparent election; democracy; observation for election; international observation