Функції лізингу в умовах становлення та розвитку фінасового ринку України - Семен, Н. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Проаналізовано існуючі підходи до виділення функцій лізингу та їх характеристики. Автором запропоновано виділяти такі функції: баланс інтересів, ризикознижувальна, інноваційна та маркетингова, що уможливить адекватніше розкрити роль, значення та сутність лізингу на фінансовому ринку України. Також наведено причини виділення цих функцій, їх практичне значення та теоретичний внесок у розвиток лізингу як фінансового інструменту. The current approaches of leasing functions and their characteristics were analyzed in the article. Author proposed to underline such functions: balance if interests, minimization of risk, innovation and marketing. These functions allow more adequate understand of role, importance and means of the leasing and the Ukrainian financial market. The main reasons of stressed these functions, practical aspects and theoretical contribution in leasing development as a financial instrument were elucidated.