Асинхронний генератор з регулюванням збудження та швидкості струмом ротор - Куцик, А. С.; Йовбак, В. Д. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Описано схему та алгоритм векторного керування асинхронним генератором у схемі подвійного живлення, що забезпечує регулювання збудження та швидкості обертання генератора струмами ротора з формуванням заданого значення коефіцієнта потужності на виході генератора. Наведено результати математичного моделювання, що демонструють виконання поставлених задач керування. The scheme and the algorithm of vector control of an asynchronous generator is described, that provides adjusting of excitation and speed of generator by the rotor currents with forming of the set value of a power-factor on the output of generator. The results of mathematical modeling are presented, that demonstrate implementation the set control problems.