Формування стратегій реалізації лізингової діяльності машинобудівним підприємством - Подольчак Н. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Науково обґрунтовано методичні рекомендації щодо вибору стратегій надання лізингових послуг машинобудівними підприємствами, використовуючи метод сценаріїв та нечітких множин із врахуванням значного рівня ризику та невизначеності діяльності суб’єктів лізингового ринку. За допомогою методу сценаріїв визначено обсяг лізингової послуги (чиста, часткова чи комплексна). А використання методу нечітких множин дало змогу обрати цільовий ринок, тобто визначити, універсальна чи спеціалізована лізингова послуга. The methodical recommendations of chosen leasing assurance strategies of machinebuilding enterprises using method of scene and eternity data considering risk was elaborated. The market of leasing characterized the high level of risk and eternity. Basing on method of scene it was evaluated the type of leasing (netto, segment or comprehensive). Using of data eternity it was providing of goal indicator and indicate of universal or special services.