Електрично керовані (тиристорні) трансформатори для ручного дугового зварювання (мма) з розширеними експлуатаційними властивостями - Білобородченко, В. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розглянуті питання розробки керованого тиристорного трансформатора ММА-процесу з розширеними технологічними можливостями, зокрема забезпечення пониженої напруги неробочого ходу, функції “гарячий старт”, зворотньою комунікацією і регулюванням фазового кута на базі таймерів і компараторів. The considered questions of creation of chart of management by the tiristors transformers of the MMA-process with the extended technological possibilities, in particular lowered tension of non-working motion, hot start, reverse by communication after a current and latitudinal setting of corner of the phase adjusting on the basis of timers and comparators.