Сценарій казки у дахах історичного центру Львова - Криворучко, О. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
З’ясовується, чим є казка і чи може вона існувати в архітектурі даху, віднаходяться її, казки, елементи, їх діалог із реальністю та намагання чинити вплив на людину, викликаючи асоціації із міфологією, історією, спогади чи ностальгію. What is fairy-tail and can it exist in the architecture of the roof is investigated in the article. The elements of the fairy-tail, its dialogue with the reality and its influence on the man causing associations with the mythology, history, remembering or nostalgia are found out.
Keywords: казка; архітектурa даху; fairy-tail; roof architecture