Совместная обработка наземных и спутниковых геодезических измерений в локальных сетях - Могильный, С.; Шоломицкий, А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Пропонується універсальний алгоритм обчислення й зрівнювання комбінованих геодезичних мереж згущення, не вимагає введення інформації про топологію мережі. Супутникові навігаційні виміри редукуються в близьку до місця розташування мережі топоцентричну систему координат, яка при зрівнюванні зв’язується із системою координат опорних пунктів. Рішення параметричних рівнянь поправок методом сполучених градієнтів забезпечує стійкість обчислень і скорочує термін розв’язання задачі. Алгоритм випробувано у програмному комплексі "МГсети". Предлагается универсальный алгоритм вычисления и уравнивания комбинированных геодезических сетей сгущения, не требует ввода информации о топологии сети. Спутниковые навигационные измерения редуцируются в близкую к месту расположения сети топоцентрическую систему координат, которая при уравнивании связывается с системой координат опорных пунктов. Решение параметри- ческих уравнений поправок методом сопряженных градиентов обеспечивает устойчивость вычислений и сокращает время решения задачи. Алгоритм испытан в программном комплексе “ МГСети”. The universal algorithm of calculation and equalising of the combined geodetic networks of a condensation is offered, does not demand input of the information on network topology. Satellite navigating measurements are reduced in close to the network location topocentrik system of co-ordinates which at equalising contacts system of co-ordinates of strong points. The decision of the parametrical equations of amendments provides with a method of the interfaced gradients stability of calculations and reduces time of the decision of a problem. The algorithm is tested in a program complex “ MGSnetworks”.
Сумісна обробка супутникових та наземних геодезичних вимірів в локальних мережах
Joint processing of land and satellite geodetic measurements in local networks