До регулювання швидкості обертання комутаторних двигунів постійного струму побутових пристроїв - Біляковський, І. Є.; Крохмальний, Б. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Запропоновано просте розв'язання задачі обмеження максимального струму в електроприводах побутових пристроїв на базі колекторних та безщіткових двигунів з плавним запуском і регулюванням швидкості обертання. Керований електропривод відзначається надійністю і простотою реалізації. A simple decision of the problem of "soft" start and regulation of the speed of electric drive direct curent motor of domestic devices are offered. Electric drive control differs with safety and simplicity of realization.
Keywords: регулювання; обертання; двигун; побутові пристрої