Основні завдання адміністративного судочинства України - Ковалів, М. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглядають основні завдання адміністративного судочинства України. Розкриваються завдання адміністративного судочинства, які скеровані на забезпечення та дотримання принципу верховенства права у відносинах між публічними органами державної влади і місцевого самоврядування з людиною і громадянином. Розглядається перелік питань під час розгляду адміністративних справ, які суди обов’язково повинні з’ясувати, а також відмінність адміністративного судочинства від інших видів судочинства. Рассматриваютса основные задания административного судопроизводства Украины. Раскрываются задачи административного судопроизводства, которые направлены на обеспечение соблюдения принципа верховенства права в отношениях между публичными органами государственной власти и местного самоуправления с человеком и гражданином. Рассматривается перечень вопросов при рассмотрении административных дел, где суды обязательно должны их выяснить, а также отличие административного судопроизводства от других видов судопроизводства. The task of the administrative proceedings is to protect the rights, freedoms and interests of individuals, the rights and interests of legal persons in public relations from violations of state authorities, local self-government, their officers and employees, other subjects during the exercise of their management functions on the basis of legislation, including delegated responsibilities through fair, impartial and timely consideration of administrative cases.
Основные задачи административного судопроизводства Украины
The main tasks of administrative proceedings of Ukraine
Keywords: адміністративне судочинство; завдання; адміністративні суди; права і свободи громадян; учасники процесу; административное судопроизводство; задачи; административные суды; права и свободы граждан; участники процесса; administrative proceedings; tasks; administrative courts; the rights and freedoms of citizens; court participants