Застосування нейронних мереж для підвищення достовірності даних - Турченко, В.О. (Видавництво Державного університету «Львівська політехніка», 2000)
Запропоновано підвищувати достовірність даних, отримуваних від сенсорів, прогнозуванням їх дрейфу нейронною мережею. Наведено узагальнений алгоритм навчання нейронної мережі на основі трьох груп даних про дрейф сенсорів. Аналізуються експериментальні результати прогнозування дрейфу.