Елементи автоматизованих розрахунків динаміки вібромашин об'ємної обробки в аспекті підвищення її продуктивності - Стоцько, З. А.; Сокіл, Б. І.; Топільницький, В. Г. (Національний університет "Львівська політехніка", 2002)
Описано методику дослідження динаміки машин вібраційної об'ємної обробки з метою підвищення її продуктивності. Ці дослідження проводились на основі побудови нелінійної математичної моделі системи "вібраційна машина - оброблювальне середовище". In the given paper is explained a technique of research of dynamic of machines of vibration volumetric handling with the purpose of a heightening of its efficiency. The researches will be carried out on the basis of construction of nonlinear mathematical model of a system “ the vibration machine – treated medium”.