Зарубіжний досвід регламентації кримінальної відповідальності за злочини, ознакою складу яких є насильство - Наконечна, Л. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Досліджується зарубіжний досвід регламентації кримінальної відповідальності за злочини, ознакою складу яких є насильство; з’ясовується, яке кримінально-правове значення відіграє поняття “насильство” за законодавством сусідніх, пострадянських, а також тих країн, які мають визначальний вплив на іноземне право; своєю чергою, встановлюється його зміст та обсяг. Исследуется зарубежный опыт регламентации уголовной ответственности за преступления, признаком состава которых есть насилие; выясняется, какое уголовно- правовое значение имеет понятие “насилие” по законодательству соседних, постсоветских, а также тех стран, которые имеют определяющее влияние на иностранное право; в свою очередь устанавливается его содержание и объем. This paper examines the international experience of regulation of criminal responsibility for crimes sign composed of Violence; it turns out that penal importance is the concept of “violence” under the laws of the adjacent former Soviet and those countries which have a decisive influence on foreign law; in turn set its content and scope.
Зарубежный опыт регламентации уголовной ответственности за преступления, признаком состава которых есть насилие
Foreign experience of regulation of criminal responsibility for crimes sign composed of violence
Keywords: регламентація; насильство; насильницькі дії; примушування; погроза; побої; катування; мучення; зарубіжний досвід; регламентация; насилие; насильственные действия; принуждение; угроза; побои; истязания; мучения; зарубежный опыт; regulation; abuse; violence; coercion; threats; beatings; torture; torment; foreign experience