Дослідження комплексу маркетингу ТОВ "АФРАКО" - Яворська, Анастасія Олександрівна; Yavorska, Anastasiia Oleksandrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Комплекс маркетингу є ключовим елементом ефективної діяльності підприємства на конкурентному ринку. Його належна організація формувати попит та підтримувати стабільні відносини з клієнтами, впроваджувати нові канали збуту та адаптуватися до змін у споживчій поведінці. У сфері торгівлі автозапчастинами, яка характеризується високою конкуренцією та значним товарним різноманіттям, якісне управління маркетингом набуває особливої актуальності. Актуальність теми зумовлена потребою адаптації підприємств до сучасних умов ринку, які передбачають впровадження новітніх та інноваційних цифрових продуктів та детальний аналіз результатів діяльності підприємства. Об’єкт дослідження – підприємство з торгівлі автозапчастинами ТОВ «АФРАКО». Предмет дослідження – комплекс маркетингу підприємства, яке функціонує на ринку автозапчастин. Мета дослідження: дослідження формування та реалізації комплексу маркетингу ТОВ «АФРАКО» та пропозиції перспектив його розвитку. Результати дослідження. Комплекс маркетингу підприємства має змішаний характер, орієнтується на В2С та В2В сегменти. Здійснено аналіз маркетингового комплексу підприємства за моделлю 7Р та 4Р. Виявлено сильні сторони та проблемні зони. Розроблено рекомендації щодо оптимізації систем просування та впровадження елементів автоматизації маркетингових процесів.

The marketing complex is a key element of an enterprise's efficient operation in a competitive market. Its proper organization helps to generate demand and maintain stable customer relationships, introduce new sales channels and adapt to changes in consumer behavior. In the auto parts trade, which is characterized by high competition and significant product diversity, high-quality marketing management is of particular relevance. The relevance of the topic is due to the need for enterprises to adapt to modern market conditions, which involve the introduction of the latest and most innovative digital products and a detailed analysis of the company's performance. Study object – auto parts trading company AFRAKO Ltd. Scope of research – marketing mix for an enterprise operating in the auto parts market. Goal of research: to study the formation and implementation of the marketing complex of AFRACO Ltd and to suggest prospects for its development. The research findings. The marketing mix of the enterprise are of a mixed nature, focused on B2C and B2B segments. The marketing complex of the enterprise is analyzed according to the 7P and 4P model. The strengths and problem areas are identified. Recommendations for optimization of promotion systems and introduction of elements of automation of marketing processes are developed.
Marketing mix research of AFRAKO Ltd
Keywords: 6.075.00.00; маркетинг; маркетингова діяльність; комплекс маркетингу; ринок; дистрибуція; позиціонування; CRM; marketing; marketing activity; marketing mix; market; distribution; positioning; CRM