Онтологія творення українських національних атрибутів у сакральній архітектурі Галичини - Ракочий, Я. В.; Борис, А. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
У статті зроблено спробу підсумувати досвід пошуків та утвердження українських національних атрибутів у сакральній архітектурі Галичини рубежу ХІХ–ХХ ст., в якому ключову роль відіграла творчість архітектора Василя Нагірного. Окреслено основні прийоми, розроблені галицькими архітекторами того часу, для вираження української національної, конфесійної та культурно-цивілізаційної ідентичності.
Ontology of creation Ukrainian national attributes in sacred architecture of Galicia
Keywords: сакральні споруди; національна ідентичність; Василь Нагірний; sacred buildings; national identity; Vasyl Nagirny