Основні напрямки розвитку персоналу та їхня економічна оцінка в умовах інноваційної діяльності організації - Веремчук, Р. О. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Обґрунтовано значення людського капіталу для ефективного розвитку підпри¬ємства, розглянуто систему розвитку персоналу організації та основні її компоненти в умовах інноваційної діяльності, зокрема навчання та підвищення кваліфікації працівників, проводиться узагальнений аналіз витрат на розвиток персоналу під час впровадження інноваційних процесів, здійснюється підходи до оцінки ефективності інвестування в людський капітал. This article proves the importance of human capital for effective development of organization, considers the personnel development system and its main components in innovational environment, namely training and raising the skills level of personnel, analyses in general the expenses for personnel development in implementation of innovational processes and different approaches to effectiveness of investments of human funds estimation are suggested.