Statistical theory of catalytic hydrogen oxidation processes. Basic equations - Костробій, П. П.; Маркович, Б. М.; Рижа, І. А.; Токарчук, Михайло Васильович; Kostrobij, P. P.; Markovych, B. M.; Ryzha, I. A.; Tokarchuk, M. V. (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Запропоновано статистичний опис процесів каталітичної оксидації водню з врахуванням реакційно-дифузійних процесів для магнітоактивних іонів, атомів адсорбованих на поверхні металу. Отримано основні немарковські рівняння переносу для параметри скороченого опису реакційно-дифузійнійних процесів для магнітоактивних іонів, атомів адсорбованих на поверхні металу у методі нерівноважного статистичного оператора Зубарєва. Розглянуто також слабонерівноважні реакційно-дифузійні процеси

A statistical description for the processes of catalytic hydrogen oxidation is proposed taking into account the reaction–diffusion processes for magnetoactive ions and atoms adsorbed on the metal surface. The basic non-Markov transfer equations are obtained for the abbreviated description parameters of reaction-diffusion processes for magnetoactive ions and atoms adsorbed on the metal surface in the method of nonequilibrium statistical Zubarev operator. Weakly nonequilibrium reaction-diffusion processes are also considered.
Статистичний підхід до теоретичного опису процесів каталітичної оксидації водню. Основні рівняння
Keywords: реакційно-дифузійні процеси; немарковські рівняння; метод нерівноважного статистичного оператора; reaction-diffusion processes; non-Markov equations; the method of nonequilibrium statistical operator