Розроблення вебзастосунку для пошуку та отримання книжок - Корчак, Назарій Іванович; Korchak, Nazarii Ivanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська кваліфікаційна робота присвячена дослідженню та реалізації вебзастосунку для пошуку та отримання книжок. У першому розділі проведено аналіз існуючих вебзастосунків для пошуку книжок. Визначено переваги та недоліки подібних систем. Обрано пріоритети розробки для власного застосунку. У другому розділі охарактеризовано програмну область і сформульовано вимоги до її функціоналу. Відповідно до вимог проєкту, було обрано сучасні та зручні інструменти для реалізації. Для клієнтської частини використовується JavaScript [1] без фреймворків, що забезпечує гнучкий контроль над логікою взаємодії користувача з інтерфейсом. Для створення інтерфейсу застосовуються HTML[2], SASS [3], що гарантує адаптивність та візуальну привабливість. Збірка та оптимізація ресурсу виконуються за допомогою інструменту Parcel [4]. Дані завантажуються через API, що дозволяє використовувати проєкт як клієнтську частину в більших вебсистемах. У третьому розділі представлено опис усіх подій під час взаємодії користувача з програмою. Також визначено вимоги до вебзастосунку та реалізовано програмну логіку модулів, які забезпезпечують роботу інтерфейсу та даних. Четвертий розділ містить документацію стосовно користування застосунком та презентує результати. Система призначена для пошуку книжок та корисної літератури за допомогою фільтрування. Об’єкт дослідження - користувач вебзастосунку, який шукає книги. Предмет дослідження - аналіз даних на основі інформації про книжки. Мета дослідження: метою роботи було розробити вебзастосунок для пошуку та отримання книжок. Результати: розроблено вебсервіс для пошуку книжок, в якому реалізований необхідний функціонал.

The bachelor's thesis is devoted to the research and implementation of a web application for searching and receiving books. The first chapter analyzes existing web applications for book search. The advantages and disadvantages of such systems are identified. The development priorities for our own application are selected. The second section describes the program area and formulates the requirements for its functionality. In accordance with the project requirements, modern and convenient tools were chosen for implementation. The client side uses JavaScript [1] without frameworks, which provides flexible control over the logic of user interaction with the interface. HTML [2] and SASS [3] are used to create the interface, which guarantees adaptability and visual appeal. The resource is assembled and optimized using the Parcel tool [4]. The data is uploaded via the API, which allows the project to be used as a client part in larger web systems. The third section describes all events during the user's interaction with the program. It also defines the requirements for the web application and implements the program logic of the modules that provide the interface and data. The fourth chapter contains documentation on how to use the application and presents the results. The system is designed to search for books and useful literature using filtering. The object of the study is a user of a web application who searches for books. The subject of the study is data analysis based on information about books. Purpose of the study: the aim of the study was to develop a web application for searching and receiving books. Results: a web service for searching for books has been developed, which implements the necessary functionality.
Development of a web application for book search and access
Keywords: 6.122.00.00; - ВЕБ-ЗАСТОСУНОК; АНАЛІЗ; ДАНІ; КНИГИ; WEB APPLICATION; ANALYSIS; DATA; BOOKS