Формування та оцінювання інноваційного потенціалу машинобудівних підприємств - Гришко, В. А.; Колещук, О. Я.; Крет, Н. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розглянуто механізм формування та методичні засади оцінювання інноваційного потенціалу підприємства. Запропоновано узагальнювальний показник оцінки поточного рівня інноваційного потенціалу підприємства, застосування якого дає змогу визначити можливості підприємства щодо підвищення рівня якості та конкурентоспроможності його продукції. Описано закономірності формування стратегічного рівня інноваційного потенціалу машинобудівного підприємства. A forming mechanism and methodical principles of evaluation of innovative potential of enterprise is considered. Summarizing is offered the index of estimation of current level of innovative potential of enterprise application of which allows to define possibilities of enterprise in relation to the increase of level of quality and competitiveness of his products. Conformities to the law of forming of strategic level of innovative potential of machine-building enterprise are described.
Keywords: інновації; інноваційний потенціал; оцінювання потенціалу; якість продукції; конкурентоспроможність; innovations; innovative potential; evaluation of potential; quality of products; competitiveness