Маркетингова діяльність ДП "СУНДC ТЕКСТИЛЬ УКРАЇНА" КОМПАНІЇ "СУНДС ТЕКСТИЛЬ А/С" - Кравчук, Денис Олегович; Kravchuk, Denys Olehovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У сучасних умовах трансформації економіки, зростання ролі цифрових технологій та інтеграційних процесів у глобальному просторі, маркетинг набуває нових функціональних акцентів [1]. Маркетингова діяльність сучасного підприємства є комплексною системою, що охоплює не лише реалізацію товару або послуги, а й формування стійкої взаємодії з цільовими групами споживачів, управління інформаційними потоками, адаптацію до ринкових змін та розробку механізмів підвищення конкурентоспроможності [2;3]. У своїй основі маркетинг виконує функцію сполучної ланки між виробничо-операційною частиною бізнесу та ринковим середовищем, акумулюючи зворотний зв’язок від клієнтів і трансформуючи його в рішення щодо розвитку продукту, сервісу та логістики [4;5]. Особливого значення набуває адаптація маркетингових стратегій до специфіки функціонування дочірніх структур міжнародних компаній, які працюють на локальних ринках. Об’єкт дослідження – діяльність ДП «СУНДС ТЕКСТИЛЬ УКРАЇНА» як дочірня компанія міжнародного виробника текстилю «СУНДС ТЕКСТИЛЬ А/С». Предмет дослідження – комплекс заходів і рішень, пов’язаних із реалізацією маркетингової діяльності ДП «СУНДС ТЕКСТИЛЬ УКРАЇНА» в умовах обмеженого автономного управління маркетингом. Мета дослідження: дослідження особливостей маркетингової діяльності ДП «СУНДC ТЕКСТИЛЬ УКРАЇНА» компанії «СУНДС ТЕКСТИЛЬ А/С» та формування пропозицій щодо його вдосконалення з урахуванням специфіки функціонування підприємства у форматі дочірньої структури міжнародної компанії. Результати дослідження. 5 В роботі розкрито сутність та значення маркетингової діяльності підприємства, а також особливості маркетингової діяльності дочірніх структур міжнародних компаній, які працюють на локальних ринках. Проведено аналіз виробничо-господарської та маркетингової діяльності ДП «СУНДC ТЕКСТИЛЬ УКРАЇНА» компанії «СУНДС ТЕКСТИЛЬ А/С». В третьому розділі розроблено рекомендації для покращення організації маркетингової діяльності ДП «СУНДС ТЕКСТИЛЬ УКРАЇНА» шляхом оптимізації логістичної взаємодії, цифровізації окремих процесів комунікації та підвищення якості клієнтського обслуговування.

In the current context of economic transformation, the growing importance of digital technologies, and integration processes in the global space, marketing is acquiring new functional emphases [1]. The marketing activity of a modern enterprise represents a complex system that encompasses not only the sale of goods or services but also the formation of sustainable interactions with target consumer groups, management of information flows, adaptation to market changes, and the development of mechanisms for enhancing competitiveness [2;3]. At its core, marketing serves as a connecting link between the production-operational component of the business and the market environment, accumulating customer feedback and transforming it into decisions regarding product development, service improvement, and logistics [4;5]. The adaptation of marketing strategies to the specific functioning of subsidiaries of international companies operating in local markets is of particular importance. Object of study - the activity of SUNDS TEXTILE UKRAINE SE as a subsidiary of the international textile manufacturer SUNDS TEXTILE A/S COMPANY Ltd. Scope of research – a set of measures and decisions related to the implementation of marketing activities of SUNDS TEXTILE UKRAINE SE under conditions of limited autonomous marketing management. Goal of research: a study of the specific features of the marketing activities of SUNDS TEXTILE UKRAINE SE, a subsidiary of SUNDS TEXTILE A/S COMPANY Ltd., and the development of proposals for their improvement, taking into account the specific nature of the enterprise's operation as a subsidiary of an international company. The research findings. The study reveals the essence and importance of a company's marketing activities, as well as the specific features of marketing operations within subsidiary structures of 7 international companies operating in local markets. An analysis of the production, economic, and marketing activities of SUNDS TEXTILE UKRAINE SE, a subsidiary SUNDS TEXTILE A/S COMPANY Ltd., has been carried out. In the third chapter, recommendations are developed to improve the organization of marketing activities at SUNDS TEXTILE UKRAINE SE through the optimization of logistical interactions, digitalization of certain communication processes, and enhancement of customer service quality.
Marketing activities of SUNDS TEXTILE UKRAINE SE of SUNDS TEXTILE A/S COMPANY
Keywords: 6.075.00.00; маркетингова діяльність; якість; клієнт; дочірня компанія; стандарти обслуговування; marketing activity; quality; client; subsidiary company; service standards