Особливості становлення транзитології як напряму політичної науки - Шипунов, Геннадій (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Аналіз актуальних суспільно-політичних перетворень на пострадянському просторі, у тому числі і в Україні, зумовлює необхідність звернення до транзитології – напряму політичної науки, що займається дослідженням переходу типів політичних режимів з одного якісного стану в інший. Враховуючи це, у роботі проаналізовано основні віхи становлення транзитологічного підходу до розуміння суспільно-політичних трансформацій, а також розроблений в його рамках методологічний інструментарій. Analysis of topical social and political transformations on the post-soviet territory, including Ukraine, leads to the necessity of applying to transitology, which is a political study that deals with transition of political regimes from one quality condition to another. Thus this article analyses the main formation landmarks of transitological approach to understanding social and political transformations, also it examines methodological instruments developed within its framework.