Узаемадзеянне тэрміналагічных і фразеалагічных адзінак мовы - Ляшчынская, Вольга (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
У статті на матеріалі фразеологізмів білоруської літературної мови, які виникли в результаті переходу термінологічних одиниць у фразеологічні одиниці, простежено процес їх формування, виявлено особливості термінологічних і професійних фразеологізмів, проілюстровано зв’язок термінології та фразеології. Когнітивний підхід до вивчення таких фразеологізмів розкриває процес мислення, виявляє джерело здобування знань. In the article the process of the forming of Byelorussian phraseology units, which appear as a result of the transition of the terminology units in the phraseology units, is retraced. The features of the terminology and professional phraseology units are revealed and the connection of the terminology and phraseology is illustrated. Cognitive approach to the study of such phraseology units reveals the mentation and the source of the getting of the knowledge.
Keywords: термінологічна одиниця; вторинна номінація; детермінологізація; фразеологічна одиниця; деетимологізація; terminology unit; secondary nomination; determinologization; phraseology unit; deetymologization