Імітаційне моделювання роботи редакційної колегії періодичного наукового видання - Мриглод, О.; Мриглод, І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Запропоновано ітеративну схему побудови імітаційної моделі роботи редакційної колегії наукового періодичного видання, що описує динаміку опрацювання одержаних статей та їх прийняття до друку. Метою такого моделювання є дослідження типових форм розподілу часу очікування статей від моменту їх надходження до прийняття до друку при різних режимах роботи редколегії. Аналізується питання про вплив етапу незалежного рецензування на форму розподілу для часу очікування статей до друку.
Simulation model of editorial work in a scientific journal that describes the acceptance dynamics of received manuscripts is developed in an iterative form. Our goal in this study is to distinguish different regimes of editorial work using the publicly available information about the journal. The hypothesis about the typical form of probability distribution of waiting times for normally working scientific editions is verified.