Сезонні гідротермічні вертикальні рухи земної поверхні в умовах різних за гранулометричним складом ґрунтів - Павлик, В. Г. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2010)
Наведено величини сезонних гідротермічних вертикальних рухів земної поверхні на різних глибинах для середньосуглинистих та піщаних ґрунтів. Досліджено основні гідрометеорологічні чинники, що спричиняють періодичні вертикальні переміщення земної поверхні. Values of seasonal hydrothermal vertical movements of earth's surface on different depths for mean loamy soil and sand are given. The main hydrometeorological factors causing periodic vertical movements of earth's surface are investigated. Приведены величины сезонных гидротермических вертикальных движений земной поверхности на разных глубинах для среднесуглинистых и песчаных почв. Исследованы основные гидрометеорологические факторы, вызывающие периодические вертикальные перемещения земной поверхности.
Cезонные гидротермические вертикальные движения земной поверхности в условиях различных по гранулометрическому составу почв
Seasonal hydrothermal vertical movements of earth's surface in conditions of different by granulometric structure soil
Keywords: сезонні гідротермічні вертикальні рухи земної поверхні; гранулометричний склад ґрунту; вологість ґрунту; температура ґрунту; seasonal hydrothermal vertical movements of earth's surface; granulometric structure of soil; moisture of soil; temperature of soil; сезонные гидротермические вертикальные движения земной поверхности; гранулометрический состав почвы; влажность почвы; температура почвы