Після Макінтайра: проблеми і шляхи розвитку сучасної моральної філософії - Петрушенко, Віктор (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Окреслено причини втрати традиційною етикою впливу на життєдіяльність сучасної людини. Запропоновано нове бачення моральності на основі ідей “нової антропології”, що подає людину в єдності та взаємній зумовленості природного та соціально-культурного начал та “нового гуманізму”, що ґрунтується на принципах моральної сингулярності та осмисленні людини як космічного послання. In the article the causes of the loss of traditional ethic’s influence over the vital activity of contemporary man are drawn. The new vision of morality is proposed on the basis of ideas of “new anthropology” that represents a human being through unity and codetermination of natural and social-cultural origins as well as proceeding from the “new humanism” that is based on the principles of moral singularity and understanding of human being as a cosmic message.
After MacIntyre: the problems and ways of contemporary moral philosophy’s development
Keywords: етика; моральність; моральний релятивізм; новий гуманізм; ethics; morality; moral relativism; new humanism