Фортифікаційні споруди градів Болохівської землі як джерело реконструкції оборонних споруд городищ Південно-Західної Русі - Якубовський, В. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Досліджуються особливості фортифікаційної системи військово-стратегічних центрів Болохівської землі. На тлі археологічних досліджень автор аналізує стан оборонних споруд в окремих укріплених центрах означеного адміністративного осередку та подає реконструкції однієї з оборонних смуг літописного міста Губина. This article investigates the features fortification system of military-strategic centers Bolohivskoyi earth. Against the backdrop of archaeological research by analyzing the state of defenses in some fortified centers appointed administrative branch and submit the reconstruction of one of the defensive zone chronicle of Gubin.
Keywords: городище; археологічні дослідження; археологічний комплекс; городня; кліть; оборонні споруди; пам’ятка; fort; archaeological research archaeological complex; vegetable; crate; defensive structures monument