Аналіз сучасних програмних засобів моделювання поширення вірусних захворювань - Пшеничний, О. Ю.; Чорней, І. М.; Шаховська, Н. Б.; Литвин, В. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
The article discusses most powerful and wide known products for modeling and predicting the spread of viral diseases, and also analyses opportunities of their usage in Ukraine circumstances. Also this paper specifies direction for future research in epidemic spreading prognostication branch.Розглянуто найпотужніші та найпоширеніші засоби моделювання та прогнозування поширення вірусних захворювань, проаналізовано можливість їх застосування в умовах України та визначено напрям досліджень у галузі прогнозування та аналізу розвитку епідемій.
Keywords: епідемія; вірусне захворювання; прогнозування поширення епідемії; стримування епідемії; моделювання; програмна система; epidemy; viral disease; epidemy spreading prediction; epidemy containment; modeling; software system