Метод формування розгортки телевізійного сканувального оптичного мікроскопа - Мінзюк, В.; Minziuk, V. (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
В статті розглянуто цифровий метод формування розгортки телевізійного сканувального оптичного мікроскопа. У відомих методах використовують аналого-цифровий перетворювач двійкового коду в напругу, яку подають на прецизійний перетворювач “напруга–струм”. Останній фактично визначає швидкодію мікроскопа. В роботі запропоновано подавати струм у котушки відхилювальної системи від джерела постійного струму через резистивну матрицю R-2R. Двійковий код керує ключами вагових розрядів резистивної матриці і так визначає в кожен момент часу, яка частина струму джерела пройде через котушку відхилювальної системи, а яка – повз неї. При цьому сумарний струм джерела залишається незмінним.

The article discusses the digital method of forming a scan of a television scanning optical microscope. Known methods use an analog-to-digital converter of a binary code into a voltage, which is fed to a precision voltageto-current converter. The one actually determines the performance of the microscope. In the work, it is proposed to supply current to the coils of the deflection system from a direct current source through the R-2R resistive matrix. The binary code controls the keys of the weight categories of the resistive matrix and thus determines at each moment of time what part of the source current will pass through the coil of the deflection system, and what will bypass it. At the same time, the total current of the source remains unchanged.
Method of forming the scan of a television scanning optical microscope
Keywords: телевізійний сканувальний оптичний мікроскоп; ТСОМ; розгортка; растр; відхилення електронного променя; television scanning optical microscope; TSOM; scanning; raster; electron beam deflection; 621.397; 681.723